Rahsia Tandatangan

>> Friday, November 6, 2009

Makna tersirat di sebalik tanda tangan:

1. Satu garisan di bawah tanda tangan

· Seorang yang sangat yakin

· Ada personaliti yang hebat

· Agak mementingkan diri sendiri

· Percaya bahawa kebahagiaan dalam hidup sangat perlu






2. Dua titik di bawah tanda tangan


· Anda romantik

· Mudah bertukar pasangan macam tukar baju

· Memilih kecantikan (bagi lelaki)

· Sentiasa berusaha untuk kelihatan cantik (bagi wanita)

· Mudah menarik perhatian orang untuk berdamping






3. Satu titik di bawah tanda tangan

· Anda kelihatan mudah dan tenang

· Cepat hilang kepercayaan pada orang anda percayai apabila dikhianati





4. Tiada garisan/titik di bawah tanda tangan



· Seronok dengan kehidupan

· Ikut gaya dan cara sendiri

· Kurang memberikan perhatian pada pandangan orang lain




5. Tanda tangan yang tiada kaitan dengan nama

· Anda sentiasa berusaha supaya smart

· Suka berselindung

· Jarang mengambil pandangan orang lain sebagai panduan hidup

· Yakin dengan kebolehan diri sendiri




6. Tanda tangan berasaskan ejaan nama tapi sukar nampak




· Anda cerdik tapi kurang hendak berfikir

· Anda cepat menukar pandangan dan idea




7. Tanda tangan huruf satu-satu, tidak bersambung

· Seorang yang sangat prihatin

· Tidak pentingkan diri sendiri

· Sanggup berkorban apa saja untuk orang lain

· Seorang pemikir

· Seorang yang mudah serik




8. Tanda tangan ikut ejaan nama dengan huruf yang jelas


· Seorang yang sangat baik

· Boleh menyesuaikan diri dalam apa juga keadaan atau dengan siapa saja anda berurusan

· Tegas dengan pendapat sendiri

· Ada semangat yang tinggi

Sumber :
http://1001rahsiadiri.blogspot.com/2008/05/rahsia-tandatangan.html

Baca sejarah tandatangan di :
http://www.onin.com/fp/fphistory.html

2 comments:

Finaz November 7, 2009 at 6:06 PM  

aisey..Kak Finaz punya macam no 1 & 2... "suka bertukar pasangan lah pulak... parah tu!!" tapi so far x penah buat lagi..mintak jauh..

Syazwan boleh tak nak share n3 ni kat blog Kak Finaz..N3 nih best sgt!! with ur approval only..TQ..

syazwan safwan November 9, 2009 at 10:41 AM  

boleh je..
saya da letak sumber..

http://1001rahsiadiri.blogspot.com/2008/05/rahsia-tandatangan.html

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Artikel dikeluarkan untuk tujuan pengetahuan am, pendidikan dan hiburan semata-mata. Sesetengah gambar dan info yang digunakan di sini diperolehi daripada internet
dan dipercayai 'public domain'. Kami akan nyatakan sumber dari mana artikel ini diambil. Jika ada gambar dan info yang melanggar mana-mana hakcipta, sila maklumkan kepada kami dan gambar tersebut akan di-remove serta merta. Laman ini adalah ini adalah bebas dari unsur prejudis dan sentimen keagamaan, politik, perkauman,
dan kelucahan. Jika ada, maklumkan kepada kami untuk tindakan serta merta. Sekian, Terima Kasih.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP