Kambing panjat pokok

>> Monday, August 10, 2009



Ni bukan trick gambar menggunakan photoshop atau sebagainya,tapi memang gambar betul.Percaya atau tidak,itulah fenomena dan hakikatnya.Kambing-kambing yang mempunyai hobi hebat ni hanya terdapat di Maghribi,atau Morocco.



Nak tau sebab apa kambing-kambing ni berbuat demikian…sebabnya kambing-kambing ni menggemari sejenis buah yang terdapat pada pokok argan ni.Buah ni lebih kurang buah zaitun. Lebih best lagi,selepas kambing-kambing ni makan buah-buah ni,para petani akan mengekori kambing-kambing ni untuk memungut sejenis kacang yang akan diluahkan oleh kambing-kambing ni kerana tak dapat menghadamnya.Kacang-kacang ni dapat ditukar menjadi sejenis minyak yang akan digunakan dalam masakan dan juga bahan kosmetik…hebat kan.

3 comments:

MIRAE SENSEI August 11, 2009 at 3:54 PM  

kat kampung saye plak kambing suke panjat pokok sawit..
terer kan..
subhanallah..:)

syazwan safwan August 19, 2009 at 2:27 PM  

Mesti kambing tu nak makan buah sawit kan...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Artikel dikeluarkan untuk tujuan pengetahuan am, pendidikan dan hiburan semata-mata. Sesetengah gambar dan info yang digunakan di sini diperolehi daripada internet
dan dipercayai 'public domain'. Kami akan nyatakan sumber dari mana artikel ini diambil. Jika ada gambar dan info yang melanggar mana-mana hakcipta, sila maklumkan kepada kami dan gambar tersebut akan di-remove serta merta. Laman ini adalah ini adalah bebas dari unsur prejudis dan sentimen keagamaan, politik, perkauman,
dan kelucahan. Jika ada, maklumkan kepada kami untuk tindakan serta merta. Sekian, Terima Kasih.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP