Kelab Rotary dan Kelab Lions

>> Monday, August 10, 2009


Kelab Lions

Sejarah:
Ditubuhkan oleh peguam muda bernama Mulfin John yang bekerja di sebuah Syarikat Insuran di Chicago.
• Kongres pertama 1918M dihadiri 22 Yahudi Freemason.
• Didokong oleh Yahudi antarabangsa.
• Pejabat berada dipusat Kelab Rotary dan pejabat cawangan Bahaiyah US.(kemudian dipindah ke NY kemudian ke Washinton.)
• Sebagai back-up kepada kelab Rotary(andai kata kelab tersebut diketahui akan pergerakannya yang sebenar)
Kedua-dua diwujudkan bagi mengaburi khalayak ramai tentang pergerakan freemason dalam sesebuah negara Lions membawa banyak maksud.Antaranya "singa" iaitu pengawal atau penjaga Haikal Sulaiman yang berada di salah satu bahagian Masjidil Aqsa.
Lions juga membawa maksud "Libertgintelligenc eoui-vationssafe ty"yang bererti merdeka dan bijak demi keselamatan negara kami.Kelab ini berselindung disebalik slogan manis untuk menutup projek rahsia mereka.
Matlamat Utama Kelab Lions
Bangsa yahudi mencampuri bangsa lain atas nama persahabatan dan kasih sayang,kemudian mereka menyalurkan segala maklumat yang diperoleh kepada markaz utama supaya ekonomi dan politik sesuatu kawasan dapat dikuasai.Yahudi menganggap bahawa bangsa lain di dunia ini adalah bodoh dan setaraf dengan haiwan ternak (Goyim-bukan akum sepertimana yang diwar-warkan) dan boleh diperlakukan oleh mereka dengan sesuka hati untuk merealisasikan apa yang dikehendaki oleh mereka.
Matlamat sampingan:
• Menanam roh kerjasama di kalangan bangsa di dunia
• Menjauhkan masyarakat daripada konflik politik dan agama
• Memberikan khidmat sosial melalui pertubuhan kebajikan

Kelab Rotary

Sejarah:•

Ditubuhkan antara tahun 1903M dan 1908M bertempat di wilayah Illionis, Chicago , US • Ditubuhkan sebagai menyahut seruan daripada pemimpin Yahudi ketika itu (Theodore Hertzel) yang juga seorang freemasonary untuk mempelbagaikan cabang-cabang pergerakan mereka. • Ditubuhkan oleh salah seorang anggota freemasonary yang bernama Paul Harris,seorang peguam. •

Paul Harris dibantu oleh tiga orang Yahudi US iaitu Silver Sheiller(saudagar arang),Gustav Lower(jurutera perlombongan) dan Hiram Chorry(pedagang&penjahit) • Diawalnya dianggotai oleh anggota freemason sahaja untuk merahsiakan pergerakan tetapi dibongkar rahsianya pada kongres Zionis di basel , Switzerland pada 1897M• kelab rotary kedua dibentuk di San Francisco dan yang ketiga di NY dan seterusnya di Washinton. •

Pada 1912M telah dibentuk kelab Rotary Internasional bagi membuka penyertaan kepada masyarakat luar.Bancian pada 1998M menunjukkan keahliannya telah mencapai 22juta orang mewakili 430 buah kelab rotary di 160 buah negara dunia.

Pengertian Rotary adalah berasal dari perkataan inggeris iaitu "in rotation".Istilah ini membawa pengertian:

1. Orang yang bekerja dengan kelab ini sentiasa bersilih ganti

2. Tempat operasi bertaburan dan berlegar diseluruh dunia dan berakhir disuatu titik pusat iaitu Israel .

3. Anggota yang baru dipilih berdasarkan profession tertentu diadakan perjumpaan secara bergilir-gilir disetiap rumah anggota

4. Mengitari titik pusat dan titik pusat itu ialah haikal Sulaiman

Kesimpulannya: Berlegar dibawah satu cita-cita yang menjadi matlamat utama penubuhan kelab iaitu mewujudkan pemerintahan antarabangsa berpusat di israel yang juga matlamat utama freemason.

Matlamat utama Kelab Rotary

1. Menjadikan kelab sebagai markaz maklumat dan tempat latihan perkaderan serta tempat menyalurkan fikrah freemasonary

2. Menjadi markaz pengintip dan pengumpulan maklumat bagi setiap kawasan diseluruh duniaSegala maklumat yang diperolehi akan disalurkan ke markaz utama di Chicago yang akan bertindak sebagai markaz freemasonary bagi hal ehwal luar.

Matlamat sampingan

1. Memperluas promosi bagi menarik peluang pekerjaan

2. Mengadakan konsert amal atas nama khidmat sosial bertujuan menarik perhatian masyarakat untuk membuktikan mereka adalah pertubuhan kebajikan.

3. Menanam semangat persahabatan, kerjasama, cintakan keamanan.

http://www.rotarygo mbak.com/

http://georgetownce ntral.lionwap. org/

Kedua-dua kelab ini telahpun bertapak di Malaysia,meneruskan agenda-agenda "kebajikan" didalam masyarakat.Kerana itu,kita sedikitpun tidak mampu menafikan pengaruh zionis yang sedang membunuh sistem nilai di dalam masyarakat.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Artikel dikeluarkan untuk tujuan pengetahuan am, pendidikan dan hiburan semata-mata. Sesetengah gambar dan info yang digunakan di sini diperolehi daripada internet
dan dipercayai 'public domain'. Kami akan nyatakan sumber dari mana artikel ini diambil. Jika ada gambar dan info yang melanggar mana-mana hakcipta, sila maklumkan kepada kami dan gambar tersebut akan di-remove serta merta. Laman ini adalah ini adalah bebas dari unsur prejudis dan sentimen keagamaan, politik, perkauman,
dan kelucahan. Jika ada, maklumkan kepada kami untuk tindakan serta merta. Sekian, Terima Kasih.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP