Kisah menarik di Fucking City, Austria

>> Thursday, December 31, 2009



Fucking adalah sebuah desa di Austria di kota Tarsdorf, terletak di wilayah barat Innviertel Austria . Desa ini terletak 33 kilometer (21 mi) utara Salzburg, empat kilometer (2.5 batu) timur sempadan Jerman.



Walaupun mempunyai populasi hanya 104 orang, desa ini menjadi terkenal kerana namanya, khususnya di dunia berbahasa Inggeris. Mungkin namanya agak jelik kerana maksudnya, tetapi itulah hakikat dan faktanya. Tanda jalan dan papan-papan tanda yang merupakan tarikan yang popular bagi pengunjung, sering kali dicuri oleh pemburu cenderamata pelancong.






Sumber,
Lagi maklumat di,

http;//en.wikipedia.org/wikipedia/Fucking,_Austria


9 comments:

ahsfantasy24 December 31, 2009 at 12:33 PM  

huhu..
agk mnarik desa tu..
=P

alias_safwan December 31, 2009 at 9:10 PM  

nama tempat yg mmbuatkan sy serta merta bkak blog abg syazwan..
hebat name 2..

enyheartsdiamond December 31, 2009 at 9:53 PM  

menarik! :)
nak bergambar kat sgnboard tu..haha

epy new year!

zack zukhairi January 2, 2010 at 12:26 AM  

wat a fucking city! hakhak. nice.

Hamizah January 2, 2010 at 8:45 AM  

cam dah x nama lain, kan..macam2

neeZhom January 4, 2010 at 11:27 AM  

Salaam. Dasyat nama kampung. Kesiaan penduduk2 kampung yg tak bersalah huhu

sha January 4, 2010 at 9:25 PM  

mungkin bunyi sebutannya "FOOSHKING" bukan "tuuuttt"...yelah dah terbiasa kan..

syazwan safwan January 5, 2010 at 12:53 PM  

Rasanya orang jerman sebut macam tu la..tapi sebutan pelancong lagi jelas..haha..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Artikel dikeluarkan untuk tujuan pengetahuan am, pendidikan dan hiburan semata-mata. Sesetengah gambar dan info yang digunakan di sini diperolehi daripada internet
dan dipercayai 'public domain'. Kami akan nyatakan sumber dari mana artikel ini diambil. Jika ada gambar dan info yang melanggar mana-mana hakcipta, sila maklumkan kepada kami dan gambar tersebut akan di-remove serta merta. Laman ini adalah ini adalah bebas dari unsur prejudis dan sentimen keagamaan, politik, perkauman,
dan kelucahan. Jika ada, maklumkan kepada kami untuk tindakan serta merta. Sekian, Terima Kasih.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP